nattuggla

Vet inte vad det är med att sitta uppe mitt i natten, bara trivs. Sitter i min bubbla, ser allt klart, njuter av livet och lyssnar på winnerbäck. Min hjärna liksom går på högvarv, trött som tusan och egentligen säger varje cell av mig att jag borde sova. Men jag trotsar, livet verkar mer romantiskt och underbart på natten, så hur kan man motstå?
Mitt huvud sprutar ur sig planer och ideer.
Igår natt satt jag och gjorde kolteckningar, idag funderar jag över kommande resor och min blivande klättringskarriär :)
I lördags mitt på dan fick jag mitt gröna kort, jag har klarat topprepskursen! :)
Äntligen!
Tog och slog till på ett par klätterdosor, så nu jäklar kommer Emma vara uppåt väggarna mest jämt!
favoriten hittills är bouldring, dels för att höjder faktiskt är läskiga även fast jag har en trygg Peter som håller i änden på repet, men också för att det är skönt att inte ha så mycket utrustning, som när man var liten och klättrade i träd. Kunde inte sluta le, det var bara tok-roligt! Jag vill ha en bouldring vägg i mitt hus! :D Det började med ett syrum/pysselrum och ett snickarrum i källarn, två våningar med lite oregelbundna vinklar och självklart en kamin/öppen spis. Det viktigaste av allt är mitt torn, det måste finnas med! Jag har ritat hela tornet, varenda centimeter i huvudet...
Tre våningar, bottenvåningen ska ha ett halvt tak så man kan ana taket till andra våningen, där min familj och mina vänner har hjälpt till att måla varsin del. På översta våningen ska det vara glastak och på en upphöjning i golvet på översta våningen ska det stå en stjärnkikare.

Det händer alltid mycket i mitt lilla liv, omtumlande och upplyftande om vart annat. Livet leker med mig som vanligt.

Farmor, älskade farmor får fira jul med farfar igen!

Julen, både min favorittid på året men samtidigt något jag gruvar mig för varenda år. Ska åka till vinterparadiset på tisdag kväll, skissa kolteckningar, dricka en wiskey och förhoppningsvis träffa några sköna typer! Gör nästan alltid det, sist satt jag och spelade fyrmanstvist och drack öl med en familj. Gången innan dess pratade jag foto med en inbiten göteborgare som skulle upp och vandra med sin trevliga fru i jämtlandsfjällen, diskuterade försvaret och livet med en toktrevlig grabb från brunflo :)

Sprungit runt och handlat julklappar idag, jättekul att titta på alla människor som strosar lugnt eller stressat och irriterad armbågar sig fram på stan, tills jag själv fick en gummiklubba i huvudet och tappade alla mål jag hade. Tur att Peter räddade mig och lotsade mig till condeco.

Ikväll gjorde jag och min kombo en 20-minuters ansikstlyftning på vår lya och så bakade jag kladdkaka. Sen har vi suttit i soffan med älgen, murre med husse och en f.d. dartspelare, druckit te och konstaterat att innebandy är nog inte speciellt manligt!

Ska nog försöka sova ett par timmar innan jag ska sätta på mig min gröna lite stora collagetröja och ge mig på en A dag i Askim med cykeln och förhoppningsvis skiner solen på mig imorgon. Ser ut som jag kanske klarar mig från att bli blöt både idag och imorgon, ska inte hoppas på förmycket bara, det misstaget har jag gjort förut.

RSS 2.0