mitt liv som cyklist

Solen strålade från en blå himmel och jag vaknade på toppenhumör, lite snuvig men annars på topp!
Klev upp och tog en dusch, efter en kopp te och en äggmacka tog jag mina cykelskor, ryggsäcken och såg fram emot min första dag som cyklist. Efter tre dagars hårdträning var det nu äntligen dags, min första dag som cyklande brevbärare :P

Fick en efterlängtad sovmorron idag,  klockan tio hade jag mina gråa, aldeles förstora byxor och min gröna kollagetröja med Bring CityMails logga på, redo för att dela ut post! Fick en färdigpackad cykel och en karta, cyklade fem timmar idag och det bästa av allt, jag får betalt för det :D
Folk tycker jag e knäpp, men hur kan man inte bli glad av att cykla omkring i solen och träffa lite sköna människor, fast allt nytt har ju nån slags charm bara för att man aldrig gjort det förut. Det lockar fram nån slags barnslig upptäckar-glädje på något vis. Det är spännande för man vet inte innan hur det är och vad som kommer hända.
Men gör er en bild av hur jag cyklar omkring i min aldeles förstora jobbarutstyrsel med 20-30kg packning och försöker vara lika snabb och smidig som de rutinerade brevbärarna, så jag balanserar...kollar högen med post, samlar ihop det som ska ner i nästa brevlåda och försöker i farten hinna öppna brevlådan, stoppa ner posten och hålla kursen på cykeln.
Tror det emellanåt såg rätt kul ut när jag vinglade omkring på gatorna i frölunda, rätt in i nåns staket, ut aldeles förlångt  vägen och välte nästan cykeln en gång :) Lite senare fick jag fråga en tant om vägen...haha
Men att gå från jobbet med ett stort leende betyder väl ändå att man valt lite rätt, åtminstonde för stunden!

Det är inte stora pengar i att vara brevbärare och det innebär att man måste trotsa alla sorters väder och dessutom inte nån rast innan man är klar. Söker lite annat också, tänkte jag kan stanna där tills jag hittar något bättre...tänkte så med servitrisjobbet också och detta är nog bättre tror jag, är ju ett 7-4 jobb, åtminstonde för det mesta. Känslan av att få göra min chef på restaurangen besviken när jag tackade nej till att jobba imorronkväll gjorde min dag. Han behöver mig och det struntar jag fullständigt i.. :)

Annars så rullar livet på här i Göteborg :P
Jag ska på afterwork imorron...med Jenny och hennes jobbarpolare, haha. Snikar in mig på ett hörn överallt. Funderaröver livet, funderar över vad jag ska ta mig till med mitt...kanske ska ta tag i det och bli nått nån vacker dag!

Ja, just...tog en roadtrip till Östersund i helgen, jag Calle och Jenny. Shit vad jag saknar frost i träden och snö i luften. Vet inte riktigt hur jag ska kunna nöja mig med regn på vinteralvåret, förstår inte riktigt hur man kan vilja ha det så jämt, att bara inte vilja ha snö... kanske kommer en vår och visar mig varför folk faktiskt trivs här nere. Alltså, okej jag tycker det är bra och trivs väldigt bra här i frölunda. Riktigt kul å bo med Jenny, tränar på ett toppen ställe, träffar massor med nya människor hela tiden, inte som Östersund att man faktiskt rent tekniskt skulle kunna känna varenda en. Meeen, jag vill nog inte bo här för alltid!
Nä, skulle ju skriva om helgen, vi tog en hyrbil och stack norröver. Calle trodde det skulle vara en bred, rak motorväg i topp-skick hela vägen upp, ack så fel han hade. Han trodde också han skulle få se en ren, men vi hade ingen tur där heller. När vi kom till Sveg hade jag bestämt mig för att hoppa av i Klövsjö och haka på syrran, Anna, Ingvar, Daniel och fisken på skalet! Fylleslag som heter duga, kanske inte det bästa ställe att vara nykter på, men det var riktigt skoj! Kan skriva massor om det, men tror det e dax å sova nu, måste ju vara fit for fight imorron. Ska springa i trapphus...
Afterwork imorronkväll, jobba på seglarkrogen på lördag och pilates på söndag, just det ska tvätta också. Japp, hmm...skulle ju börja klättra, ska kolla upp det till veckan, tror min fot kan fixa det nu faktiskt! :)

RSS 2.0