Förvirringen är total!

Känns som att jag sitter i tornadons centrum, har en plats på golvet mitt i röran där jag sitter och fantiserar om en framtida fotoutställning. Drömmer om en D300 som jag sedan kan ta fantastiska bilder med, hänga dem i nån liten lokal och visa hur jag ser på världen.
Borde kanske fokucera på min packning, vad jag ska ha med mig till Göteborg och vad jag inte ska ha. Vart jag ska lämna alla mina saker och vad ska man egentligen göra med sina blommor? vilka skor ska jag ta med och vilka böcker om några?
Sover för lite, och så är jag inte helt kry, så huvudet går på sparlåga. Det innebär att allt tar lång tid, det som vanligtvis kommer automatiskt måste krystas fram.

Ska försöka hitta något inspirerade på nätet, sedan börja skriva en lista på vilka saker jag har vart. Ordning och reda ;)
Efter det är det nog dax att rensa på sängen så jag kan lägga mig snart.

Gonatt


home sweet home

...ibland är det så iallafall.
Dock inte denhär gången..

Kan se mig kämpa uppför nån backe, det är mulet och svalt men inte kallt bara friskt, backen är lång och ganska brant, riktigt jobbig med 20 extra kilo på cykeln.
Trampar i takt till acdc, avståndet till krönet blir kortare och kortare för varje tramptag, äntligen uppe breder en oändligt lång belöning ut sig. Jag susar ner i 50km/tim , känns som jag flyger, benen trampar lätt och mjölksyran bara försvinner.



Vill inte på något vis påskina att det inte är helt underbart att sitta på en madrass på golvet med en av mina bästa vänner, 10 kuddar, två täcken, en stor skål popcorn och en hyrd rulle kärlekdravel :)
Är ju helt underbart att sova i sin lagomt hårda säng, med sin egen kudde, handla färska grönsaker på affärn, bjuda Jenny på mat och sitta och prata om skador, läkare och andra värdsliga problem.

Det är bara det att som alltid har jag stora förväntningar på mig själv och det kändes som att jag misslyckades när jag inte kunde ta mig hela vägen. Inte ens till Umeå som var mitt andra hands mål ifall jag inte skulle orka ända till Östersund.

Mitt omdöme grumlas lite nu av det faktum att kroppen inte är på topp, magen kronglar, energinivån ligger lågt och humöret är i botten. Man skulle kunna se det som att det var en provtur för nästa äventyr, som min sponsor  ;) skrev, nu vet jag vad det innebär och vad som krävs.
Vet också att benen och rumpan faktiskt klarar 15 mil/dag och kanske främst att foten är okej!  Att den har läkt och mår bra av att cykla, den klagar lite av en längre promenad och en fyra timmars fjällvandring innebar att jag hade svårt att kliva upp morgonen efter, 6 timmars cykling märks inte ens av.

Ännu en film, ett fluffigt täcke och en stor tallrik glass förgyller min natt.
Har klagat över min dåliga mage idag, den har förpestat min tillvaro idag, men ändå har jag den dåliga karaktären att inte motstå frestelsen att äta glass :)

Nu ger jag upp

Japp, förbannad e jag, men det hjälps inte.
Feber och dålig mage gör att jag nog inte klara så många fler mil...iallafall inte med ett leende på läpparna.
...och det ska ju vara kul också!
Tog mig till Älvsbyn, ungefär 57 mil
Imorse var det fortfarande spöregn och så mådde jag inte bra.
Bestämde mig för att slänga cykeln i bagaget på en buss och försöka ta mig hemåt.
Är nu i Arvidsjaur på ett underbart litet vandrarhem.
Ska lägga mig nu och tidigt imorron hoppa på en buss hem till Östersund.
Skulle kunna med frisk kropp fortsätta och göra den sista biten med cykel, men känner att det är nog bäst att strunta i det och sikta in mig på att det kommer fler cykelturer och fler somrar. Kanske europa nästa gång, eller jag vet inte...
Besviken är jag iallafall, att jag inte kunde ta mig längre än såhär.

Sitter och tittar på lite bilder, blir ganska upplyft... härregud vad fantastiskt det har varit hittills!
Helt underbart. :)

Nu ska jag knyta mig, bussen går 6.15
Uppdaterar med lite fler bilder imorron!
GONATT

regnrusk å dålig mage

Nu har jag kommit till Älvsbyn, har hyrt ett hotellrum billigt av en ruskigt snäll Rune
Har fått låna datorn av han på hans kontor... för å skriva några rader.
Har spöregnat på mig hela långa dan!
gick bra de första 5 milen till Boden, men sen började jag må riktigt dåligt, kass i magen..
Så det gick väldigt sakta hit och blöt blev jag, satte igång och strila fint, men som att himlen var helt öppen så det var bara byxorna som höll något sånär tätt.

Ska bo här inatt, får se hur jag gör imorron, hur jag mår och hur vädret ser ut.
Känns det inge bra så försöker jag ta en buss neröver.

Ska cykla in till stan igen och sätta mig på nått bra ställe, äta nån god middag och dricka en öl tänkte jag! :)

Sen hem och sova!
Lägger in några bilder när jag kommer åt!
Ha det bra hemma i värmen!
*hutter hutter*

Utkast: [Lägerelden 2008-08-15 ...


[Lägerelden 2008-08-15 med utsikt över nån sjö...]


...solen skiner över Östersund å vi sitter i Annas kök och sippar på ett glas vin..."nej sa tjukk du ha blitt"...ljuder det över champinjonoset...-Hej....det är Emma.
Som storasyster blir man lite kycklingsyster när minisyrran är ute på äventyr...och på egen hand...IGEN! ...blir glad att höra att hon klarat kalla natten å inte blev attackerad av varken stora grizzlybjörnen eller älgen eller fula gubben...inte för att ja varit orolig menmen :-)
Medans vi snicksnackar om turen å allt möjligt avverkar Emma 4 km i fantastisk natur (till oroligt sinnad läsare kan tilläggas att hon har headset). Som sej bör förhör ja mej lite om allmäntillståndet och hon får lite småtips om hur hälsan ska hållas på topp...från mej som lik min bror bygger sin kropp på chokladbollar och god mat...inte en armhävning sen gympan på Kastalskolan 1987.....hehe...men hon verkar tycka ja låter förtroendeingivande....;-)

Nu har vi ätit en fantastiskt god middag här hos frasvåfflan...mmm... pasta med köttfärssås och champinjoner och ett glas rött...Gott! Undrar just vad Emma får till middag....kanske den här?....Jag tycker hon kan ge sej på lite roadkilldinners för att spara pengar....


[En överkörd huggorm...den såg visst verklig ut när hon swischa förbi...]


Lite fakta om 16 augusti...

Emma befann sej 17.22 vid Grenselet och hade då ca. 3 mil kvar till middagscampen...Hakkavara. Idag siktar Emma på att avverka 12 mil. Eftersom hon har +2 mil sen igår kan hon gott ta -1 mil idag och gå ut hårt imorgon...allt enligt coach Kias rekommendationer...

Snitthastighet: 22km/h idag och 25 km/h igår (med 20 kg packning)
Lunch: jättemumsig currygryta
Snacks: 1 hel chokladkaka á 700kcal


Jag är otroligt stolt över min syster som följer sitt hjärta och gör allt det hon känner för till fullo! Du är en fantastiskt otroligt inspirerande person och jag är mäkta stolt över allt du gör och att du är en sån fin förebild för Thea!
WE LOVE YA
Stor kram från oss




Rapport från lägerelden

22:30 Okänd ort längs med E10 - 5 mil från Kiruna

Emma rapporterar från sin resa genom de norrländska fjällen och skogarna. Idag nedtecknat av hennes bror.



Grattis Emma, till de första 15 avklarade milen på cykel!

Känslorna kan väl knappast beskrivas i ord, särskilt för någon sittandes i en trång och mörk lägenhet i Östersund. En bild säger mer än tusen ord, säger ordspråket. Och visst talar bilderna ett vackert språk? Vyerna är bländande, det måste vara en fantastisk frihet att färdas utmed detta landskap.

Vilken bedrift tänker jag, beundransvärt, fascinerande, och jag blickar ner på mina fladdrande gäddhäng till vader och lår. Många chokladbollar skapade denna kropp, men kanske är inte hoppet ute för mig ändå? Ty systern berättar (på en för övrigt knivskarp telefonlinje) att hon just nu sippar på en te och chokladdito. Den tredje på denna resa dessutom. Men för en atlet som bränner åtskilliga kalorier under ett 15-milspass slukar musklerna fettet som pirayor. Phelps muskelmassa slukar 10 000 kalorier per dag. Mina kalorier lägger sig som bomull för själen. Och min själ sitter tydligen i låren.


Med matpaket från Lidl avnjöt min syster ikväll en välsmakande måltid. När hon berättar om den tomat- och chilidoftande anrättningen, vattnas min tunga. En enkel och snabb tillredning ur påse, behöver inte betyda en enkelspårig och tråkig anrättning. Tvärtom. Omgivningarna samt den friska luften sätter nog dessutom också extra krydda på matupplevelsen kan jag tänka mig.




Lunch på en bänk vid en rastplats 5 mil utanför Abisko.


Abisko - Kiruna 10 mil. Frågan är om det var målet eller färden dit som var det mest bestående under denna den första dagen av Emmas 100-milalopp på cykel. Hon berättar om sitt minnesvärda besök i Kiruna i eftermiddag. Stadens café var ett synnerligen trevligt hak berättar hon. Trött stövlar Emma in i sin svettiga cykeldräkt. Hon möts av ett stort och aningen kalt café med storögda cafégäster. Värmen sprider sig dock i lokalen då hon möts av en mycket trevlig och pratsam man bakom disken. Han frågar ivrigt om Emmas besök i Kiruna, vad som förde henne dit. Killen gillar verkligen sport, och tycker det är jätteintressant att lyssna till Emmas strapatser, och i ett förmodat Olympiskt rus (undertecknads kommentar) bjuder han henne på dagens fika. Emma får njuta en stunds välbehövlig kaffepaus.

Kiruna var en tillsynes mycket mysig stad berättar hon, en snabb visit som gav ett bestående intryck.




Nu sittandes vid lägerelden, med sovsäcken hägrandes i den kyliga kvällsluften, summerar Emma sin dag. 1,5 mils knöligt och skumpigt vägarbete innan Kiruna genomleds, men sedan en njutningsfull färd över fjäll och dal, med fantastiska vyer och vackra skogslandskap.


Emma skickar en särskild hälsning till alla hårt festande funktionärer i efterdyningarnas Abisko!


Godnatt!

Vid tangentbordet,

bror Johan Stugholm


packlista

CYKEL:
vaude cykelväskor bak
adobe cykelväskor fram
pakethållare, bak & fram
flaskhållare, 2 flaskor
båg-lås
cykeldator
lyse
2 st spännremmar
pump
verktygssats, ramväska
2 st extra slangar

PERSONLIG UTRUSTNING:
hjälm
cykelskor
pulsband, klocka
pannlampa
2 par handskar, fingerlösa & vattentäta
skoöverdrag
mössa, pannband, halsduk
glasögon, ljusa & mörka glas
gt-ställ
benvärmare, armvärmare
2 par cykelbyxor
reflexväst
2 st underställ
underkläder, sovlinne, bikini
strumpor (&stödstrumpor)
ullfrotté tröja
vandringsbyxor
gympaskor
2 st cykeltröjor
t-shirt
handduk

NESESSÄR:
schampo
tandborste, tandkräm
pincett, tops
hudkräm, solstift
deo, parfym
spegel
leuko-tejp, plåster, compeed
vätskeersättning, div. tabletter (alvedon, rennie mfl.)
alcogel, stödlinda

UTRUSTNING:
everest tält (1150g)
termarest
haglöfs sovsäck, (900g)
inplastade urrivna kartsidor ;)
kompass
trangia, ultra light
tallriksset, kryddor
tändstickor, liten flaska med bränsle
olja, wiskey
diskmedel, disksvamp
småpåsar, 2 st soppåsar
multitool

MAT:
pasta, couscous
torkad soyafärs
ölkorv
4 port. torrmat
6 st varma koppen (frukt)
liten burk kikärtor
soltorkad tomat
torkad banan
8 st frukostblandningar
ett paket hårdbröd
en tub veg. pålägg
3 st kryddblandningar (typ. taco)
chokladkaka
2 st sesamkakor
nötmix med russin & pumpafrön
popcorn
1l. havremjölk
te

SYSSELSÄTTNING:
bok, korsord, akvarellpapper (4 ark)
2 blyertspennor, 2 bläck, sudd
mp3
mobiltelefon, laddare
kamera, laddare
extra batterier, 2st AA, 4st AAA
skrivbok

ja jäklar

Sovit klent i veckan...blir så nere och slö! Livet e som inte så kul...
Och så får jag ångest över att jag inte gör något, borde en massa men orkar inte.
GAH

och så blir jag så förbannat jävla less på killar!
skiter i dom allihop tror jag!

Igårkväll låg jag och funderade på min framtid, som vanligt ;)
Kom på en bra ide...hehe...tänk om det nu inte blir så att jag flyttar till gbg.
Om det inte blir så så åker jag till Oslo, försöker få jobb på Gardemoen tjänar ihop lite pengar och sen cyklar jag till Asien! :) Indien...Neal, Kina? Kanske kan åka transibiriska tillbaka...
Nä kanske är en dålig idé, borde kanske hellre åka Transibiriska till våren, ta Nepal och Indien påväg tillbaka till Sverige och sen cykla neröver i Europa istället. Men isåfall skulle jag vilja ha rätt rejält med pengar..
Hmmm...såg en spännande sak på utsidan... Nån som skulle cykla från sverige till kapstaden, shit...det är lite av en drömresa för mig! När jag gick högstadiet så skulle vi skriva ett arbete om Afrika, jag skrev som att jag åkte mini-lastbil från kapstaden till stockholm och så skrev jag om alla ställen jag passerade. Sedan dess har jag varit riktigt sugen att göra just precis den trippen... vågar jag göra det själv tro?
Vågar gör jag nog, men frågan är om det är hälsosamt att göra det själv, som tjej dessutom :D
Mycket kul de finns att göra!

näe, nu ska jag sy en kudde!
Kanske blir på bra humör då!

Jag vill gå på bio..... vill vara kär, vill ha en massa pengar, en bra relation med martyren och samma gamla mysiga relation med E, vill veta vad jag vill med livet och att Jenny ska bli frisk NU!!!! älskade Jenny!
Åsså vill jag ha mina Afrika-bilder, vill ha en massa energi och så vill jag ha en helkroppsmassage :D
Kom igen gud!!! ge mig det nu!!

Äh, lär ju vara jag och bara jag som får fixa det aldeles på egen hand!
Innan jag börjar fundera ut hur så ska jag terapi-sy ;)

Imorron ska jag kolla om jag kan köpa lite cykelgrejer...och laga min PUNKA :(
Har ju annars det mesta jag behöver för resan, förrutom torr-maten!
Måste fixa ledigt också...haha, såhär en vecka innan jag far :P
...och prata med chefen kanske? :)

-en enda jäkla röra ...eller -Emmas strukturerade tillvaro

Jenny har kraschat me hojen! Jäklar vilken chock...jag strosade på stråket, livet var frid och fröjd...ringde jenny för att dela med mig lite. Kändes som jag fick ett slag i magen, skulle gå och äta glass med Elin och Sofie, men kändes mest som jag ville ta första bästa tåg och åka till Sahlgrenska! Har väldigt svårt att förhålla mig till det när jag inte kan få träffa henne.. Rusade massa tankar genom mitt huvud, livet är inte att ta för givet, så är det bara.
Vad det låter nu så har hon klarat sig rätt okej efter omständigheterna, men fortfarande så är det ju hur hemskt som helst!

Det har varit en bra sommar...händelserik sommar.
Blev kär och dumpad.
Kastade kryckorna....weeeeeeeeeeee...och kunde börja CYKLA!! hehe
Haft café med Helena på Hara brygga, suuupernice! :D har man provat på att driva eget också, om än bara 10 dagar :P
Badat, badat, badat!
dejtat lite...hihi

Mycket funderingar och grubblande, över min framtid, vad jag ska göra och allt som händer just nu. Faktiskt inte så mycket över det som varit, har liksom inte hunnit med det, rätt skönt! :)

Ska till Abisko under fjällrävenclassic, det ska bli kul.. mest eftersom jag aldrig varit där men även för allt folk! :)
massa friluftsfolk!

RSS 2.0